Арцизька територіальна громада

Одеська область, Болградський район

10.01.2023 14:35

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ!

63bd5b76b53da__mistobuduvannya.png

6 вересня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України № 2571-IX (надалі – Закон №2571), який суттєво змінює правила розкриття інформації про КБВ та вводить цілий ряд новел, зокрема і можливість накладення штрафу на засновників юридичних осіб за неповідомлення інформації про зміну КБВ або структури власності юридичної особи.

Якщо ж юридична особа не подала інформацію про КБВ або структуру власності, або не подала вчасно, або порушила порядок подання або подала держателю Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань недостовірної інформації, передбаченої цим Законом – накладається штраф у розмірі до 20 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто введено новий вид порушення та розмір штрафу за його вчинення.

Новий Закон скасовує вимогу подавати щороку реєстратору інформацію про КБВ та структуру власності, проте, як і раніше, вимагає підтримувати відомості про КБВ та структуру власності юридичної особи в актуальному стані. У зв’язку з цим, необхідність актуалізувати інформацію про КБВ виникає в наступних випадках:

- у випадку зміни інформації про КБВ або структури власності – протягом 30 робочих днів з дня виникнення таких змін;

- у разі виявлення помилки – повідомляти реєстратора й виправляти помилку.

Так, юридичним особам, зареєстрованим за старими правилами без інформації про КБВ, необхідно подати відповідну інформацію.

Крім того, новим Законом встановлюється вимога щодо обов’язкового подання інформації про всі наявні громадянства (підданства) КБВ.

За більш детальною інформацією звертатись до державного реєстратора відділу ЦНАП Арцизької міської ради.