Арцизька територіальна громада

Одеська область, Болградський район

09.01.2023 09:48

СПЕЦІАЛІСТИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ АРЦИЗЬКОЇ МІСЬКРАДИ ЗДІЙСНИЛИ ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД В с. ВИНОГРАДІВКА

63bbc8c1d284b__pantronatss_1.jpg

Минулого тижня Служба у справах дітей Арцизької міської ради разом із старостою Виноградівського старостинського округу здійснили профілактичний рейд в селі Виноградівка з метою обстеження житлово-побутових умов дітей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Спеціалісти провели бесіди з батьками щодо забезпечення належних умов проживання, виховання та навчання дітей в зимовий період.

Окрім цього, фахівці Служби обстежили умови проживання сім’ї, дитину якої було влаштовано до сім'ї патронатного вихователя у зв'язку із важким матеріальним становищем батьків. Службою у справах дітей булоперевірено, чи здійснили батьки всі необхідні дії для поліпшення умов проживання дитини: ремонт в будинку, придбання необхідних сезонних речей та шкільного приладдя, факт офіційного працевлаштування одним із батьків для матеріального забезпечення потреб дитини.

Можливість усунення батьками складних життєвих обставин, поліпшення ними умов для проживання дитини досягається за рахунок того, що тимчасово (протягом трьох місяців) безпека неповнолітнього, а також належні умови проживання, реалізація дитиною права на освіту забезпечується патронатним вихователем. Патронат є тимчасовою формою влаштування дитини, яка дає час батькам подолати складні життєві обставини, в яких опинилася сім'я та одночасно забезпечити безпеку та турботу дитини на цей період.

Служба у справах дітей Арцизької міської ради підтримує прагнення усіх патронатних вихователів допомогти дітям не страждати від складних життєвих обставин, неможливості отримати любов і турботу, та виражає їм особливу подяку та повагу.