Арцизька територіальна громада

Одеська область, Болградський район

23.10.2023 15:41

Як отримати витяг з державного земельного кадастру про земельну ділянку?

6536695b21866__изображение_viber_2023-10-23_15-32-32-567.jpg

Для купівлі-продажу, дарування, обміну, успадкування та взагалі будь-яких операцій із земельною ділянкою, потрібно отримати витяг з Державного земельного кадастру (ДЗК).

             Витяг з ДЗК підтверджує, що ваша земельна ділянка сформована, зареєстрована в Державному земельному кадастрі,  наявність у земельної ділянки кадастрового номеру та містить інші відомості (обмеження, обтяження та ін.), внесені до Поземельної книги.

         Як і де отримати витяг з ДЗК?

Онлайн - через сайт Держгеокадастру в розділі «Електронні послуги» (https://e.land.gov.ua/services).

Оформлення витягу через сайт Держгеокадастру можливе, за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису та оплати послуг за надання відомостей з Державного земельного кадастру із застосуванням електронних платіжних засобів.

Офлайн – в Центрі надання адміністративних послуг м. Арциз та віддалених робочих місцях.

         Для отримання витягу з Державного земельного кадастру необхідно подати:

  • заяву про надання витягу з Державного земельного кадастру;
  • документ, що підтверджує оплату послуг з надання витягу з Державного земельного кадастру;
  • документ, який підтверджує повноваження діяти від імені заявника (у разі подання заяви уповноваженою заявником особою) чи запит від нотаріуса (для спадкоємців).

 Строк дії витягу з ДЗК

Відповідно до п. 178 постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку ведення Державного земельного кадастру” від 17.10.2012 року № 1051, витяг з  Державного земельного кадастру є дійсним протягом трьох місяців з моменту його видачі, крім витягу наданого для оформлення права на спадщину, що видається спадкоємцям, та витягу, що видається для підтвердження державної реєстрації землі або внесення інших відомостей до реєстру ДЗК, які є безстроковими. Проте, речове право (право власності) на земельну ділянку має бути зареєстроване протягом одного року, з дня отримання витягу з ДЗК про реєстрацію земельної ділянки в кадастрі.

        Важливо! Витяг з ДЗК формується у вигляді електронного документу в форматі pdf, підписи та печатки на витязі не передбачені законодавством, кожен витяг можна перевірити за допомогою QR коду, що зазначено на кожній його сторінці.