Арцизька територіальна громада

Одеська область, Болградський район

20.11.2023 10:51

ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ІНФОРМАЦІЇ ПРО КІНЦЕВОГО БЕНЕФІЦІАРНОГО ВЛАСНИКА ТА/АБО СТРУКТУРУ ВЛАСНОСТІ ЮРОСОБИ

655b1e33912e1__golovna_172.png

06 листопада 2023 року набув чинності Порядок проведення перевірки інформації, наданої юридичною особою у поясненні та документах для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та/або структуру власності юридичної особи

Цей порядок визначає процедуру проведення перевірки інформації державним реєстратором юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Державний реєстратор розпочинає перевірку інформації про КБВ та/або структуру власності протягом 10 робочих днів з дня отримання відповідних документів від юридичної особи.

Державний реєстратор має право вимагати від фізичних та юридичних осіб надання інформації (у тому числі пояснень), необхідної для встановлення КБВ, надання копій документів, вимагати доступу до приміщень юридичної особи, проведення огляду речей та документів за місцезнаходженням юридичної особи.

Вимога державного реєстратора до юридичної або фізичної особи про надання додаткових пояснень та/або інформації (документів) надсилається в один з таких способів:

— через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади;

— на адресу електронної пошти, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі;

— рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення за місцезнаходженням (місцем проживання), зазначеним в Єдиному державному реєстрі.

Юридична особа зобов’язана всебічно сприяти державному реєстратору у встановленні достовірних даних про КБВ та/або структуру власності під час проведення перевірки, зокрема:

— надавати запитувану інформацію та/або документи протягом 7 робочих днів з дня отримання вимоги;

— забезпечити державному реєстратору доступ до приміщень юридичної особи, проведення ним огляду речей та документів.

За результатами проведеної перевірки інформації про КБВ та/або структуру власності державний реєстратор формує лист-повідомлення, в якому зазначаються:

перевірені відомості;

використані джерела;

встановлені факти та інші результати перевірки.

До листа-повідомлення додаються матеріали на підтвердження встановлених фактів, а також пояснення та документи, надані юридичною особою.

Лист-повідомлення разом з доданими до нього матеріалами не пізніше наступного робочого дня після закінчення перевірки надсилається до Міністерства юстиції України.

Міністерство юстиції України не пізніше двох робочих днів з дня отримання від державного реєстратора листа-повідомлення надсилає суб’єкту державної реєстрації, з яким перебуває у трудових відносинах такий державний реєстратор, лист з однією із таких вказівок:

— виключити з Єдиного державного реєстру відмітку про можливу недостовірність інформації про КБВ та/або структуру власності юридичної особи;

— внести зміни до Єдиного державного реєстру про КБВ та/або структуру власності юридичної особи та виключити з реєстру відмітку про можливу недостовірність інформації;

— виключити з Єдиного державного реєстру інформацію про КБВ та/або структуру власності юридичної особи та відмітку про можливу недостовірність інформації.

Наказ офіційно опубліковано 06 листопада 2023 року в Офіційному віснику України № 88, ст. 5162. З повним текстом наказу Міністерства юстиції України від 14 вересня 2023 року можна ознайомитись за посиланням: https://minjust.gov.ua/n/22700